Foto van bankbiljetten en spaarpot

Energie besparen en betalen

We zien dat steeds meer mensen moeite hebben om de energiekosten te betalen. Maak jij je zorgen of je jouw energierekening nog wel kunt betalen? En wil jij weten hoe je zelf energie kunt besparen? Op deze pagina vind je informatie die te maken heeft met energie bespaartips, energieadvies aan huis en het prijsplafond. Wil je weten over de energietoeslag in 2023? Bezoek de pagina over de energietoeslag >

Bespaartips

We geven je simpele tips om te besparen op gas en stroom. Tips die weinig/geen geld kosten, maar je energierekening wel flink verlagen. Besparen op de energiekosten?

Bekijk hier de bespaartips

Advies aan huis

Wil je aan de slag in je koop- of huurwoning? Bekijk wat je kunt doen, welke subsidies en leningen er zijn en hoe we je kunnen helpen.

Gratis Energiebox
Benieuwd naar wat je kunt besparen? Maak dan een afspraak met een energiecoach. De energiecoach komt bij je thuis en geeft gratis tips hoe je minder stroom en gas kunt gebruiken. Ook krijg je een Energiebox cadeau met daarin onder andere ledlampen en een tochtstrip.

Maak een afspraak met de energiecoach

 

Voor woningeigenaren
Isoleren, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren: wat is de juiste oplossing voor jouw woonsituatie? Een energieadviseur vertelt je wat je het beste kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en geeft je handige tips. Als inwoner van de gemeente Tilburg krijg je korting op een onafhankelijk energieadvies.

Maak een afspraak met de energieadviseur 

Wil je jouw huis isoleren om energiekosten te besparen? Weet je alleen niet hoe je dit moet aanpakken en betalen? De Klimaatklussers komen gratis bij je langs om samen te bekijken wat er gedaan moet worden en of ze jou kunnen helpen. Ook maken ze een plan met berekeningen van wat de materialen ongeveer gaan kosten. Kun je dit zelf niet betalen? Dan worden deze kosten betaald met subsidie van de gemeente. Daardoor kost het jou niets. De Klimaatklussers brengen de isolatie ook aan. Ze komen gratis klussen bij jou thuis.

Maak een afspraak met de Klimaatklussers

Prijsplafond en korting

Prijsplafond

In 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Met het prijsplafond betaal je voor je gas en stroom en stadsverwarming een vaste, lage prijs. Dit prijsplafond geldt tot een bepaald verbruik: het verbruiksplafond.

Met het prijsplafond betaal je in 2023:

  • € 1,45 per m³ voor de eerste 1.200 m³ gas
  • € 0,40 per kWh voor de eerste 2.900 kWh stroom
  • € 47,38 per Gigajoule voor de eerste 37 Gigajoule (stadsverwarming)

Deze tarieven zijn inclusief energiebelasting en btw.

Voor de eerste 1.200 m3 gas, 29.00 kWh stroom of 37 Gigajoule betaal je nooit meer dan deze prijs. Ook niet als in jouw energiecontract een hogere prijs staat. Verbruik je meer dan 1.200 m3 gas en/of 2.900 kWh stroom en/of 37 Gigajoule? Dan betaal je voor het verbruik boven dit prijsplafond de prijs uit je energiecontract. Staat in jouw energiecontract een lagere prijs? Dan betaal je die lagere prijs.