Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

In Nederland betaalt iedereen belasting over zijn/haar loon, uitkering of pensioen. De meeste mensen ontvangen van de Belastingdienst een brief.

Ik heb een brief van de Belastingdienst ontvangen

Je moet aangifte inkomstenbelasting doen over 2022. Dat betekent dat je aan de Belastingdienst laat weten hoeveel inkomen je hebt ontvangen in 2022. De Belastingdienst controleert of het bedrag dat je aan loonheffing en premies (belastingen) hebt betaald klopt.

Waarom moet ik aangifte doen?

Door aangifte te doen, weet je of je te veel of te weinig belasting hebt betaald. Aangifte doe je voor 1 mei 2023.  Lukt dit niet? Vraag dan om uitstel bij de Belastingdienst.

Hoe bepaal ik mijn inkomen?

Je ontvangt in februari van ons de jaaropgave. Hierop staat jouw inkomen over 2022. Heb je daarnaast inkomsten uit werk? Dan krijg je van jouw werkgever ook een jaaropgave.

Hulp nodig bij uw aangifte

Vind je het lastig om jouw aangifte zelf in te vullen? Vraag familie of vrienden om hulp. Je kunt ook de Smeetskring vragen om hulp. Bel 013 467 77 97 (werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur), of stuur een e-mail naar: afspraak@smeetskring.nl. Zet deze informatie in jouuw mail:

  • Jouw Naam
  • Jouw Adres
  • Jouw geboortedatum
  • Jouw BSN-nummer
Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief maart 2024

27-03-2024 Vandaag is de nieuwsbrief Werk & Inkomen maart 2024 verschenen. De onderwerpen in de nieuwsbrief zijn: Kostendelersnorm Leeft u al 5 jaar (of langer) van een laag inkomen? Wat verandert er als uw kind 18 wordt? Witgoedregeling Hulp bij hoge energierekening Openingstijden Werk en Inkomen Geldzorgen Verblijf buitenland of buiten Tilburg Download de nieuwsbrief van …
Inkomen & Schulden

Extra geld voor succesvolle witgoed omruilregeling

04-03-2024 Tilburg heeft een witgoed omruilregeling. Daarmee kunnen huishoudens hun oude wasmachine of koelkast omruilen voor een energiezuiniger apparaat. De regeling is een succes. Daarom verhoogt de gemeente het budget. Zodat iedereen die de energietoeslag 2023 ontvangt ook gebruik kan maken van de witgoed omruilregeling. Sinds de start van de witgoedregeling ontvingen bijna 13.000 huishoudens een …
Inkomen & Schulden

Hulp bij belastingzaken: Steunpunt Belastingdienst

22-02-2024 Bij het steunpunt Belastingdienst in de Stadswinkel kunt u al uw vragen stellen over belastingzaken. Medewerkers van de Belastingdienst helpen u graag. Binnen 5 werkdagen kunt u op afspraak langskomen. Afspraak maken De afspraak maakt u op de website van de Belastingdienst. Elke dinsdag (vanaf 27 februari), van 09:00 uur tot 16:00 uur. De Stadswinkel, …
Inkomen & Schulden