Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
23-11-2023

Informatiedag zorg- en energiekosten

Op dinsdag 12 december organiseren wij samen met CZ en VGZ een informatiedag. Hebt u een vraag over de zorgpakketten van CZ of VGZ? Of wilt u hulp bij uw aanvraag? Kom dan 12 december naar MFA het Spoor. Medewerkers van CZ, VGZ en de gemeente beantwoorden graag uw persoonlijke vragen.

Besparen op energiekosten én hulp bij medische kosten

Dit jaar kunt u voor het eerst ook informatie krijgen over andere regelingen om kosten te besparen. Zoals de witgoedregeling of hulp bij medische kosten van het Tilburgs Ondersteuningsfonds (TOF). Energiecoaches geven u gratis tips om uw huis energiezuinig te maken.

 

Plaats: MFA het Spoor (Schaepmanstraat 36, Tilburg)

Datum: dinsdag 12 december

Tijd: 9.00 uur -12.00 uur en tussen 14.00 uur -17.30 uur

U kunt binnenlopen, wanneer het u uitkomt.

 

Waarom een collectieve zorgverzekering?

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Daarom bieden wij, samen met CZ en VGZ de collectieve zorgverzekering aan. U bent dan goed verzekerd én de gemeente betaalt een deel van uw premie direct aan de zorgverzekeraar.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Vraag uw familie om hulp. Of ga langs bij de Formulierenhulp. Kijk op www.thuisadministratie.info voor het spreekuur bij u in de wijk. Overstappen kan nog tot en met 31 december 2023.

Meer informatie

Hebt u vragen over uw zorgpolis, de vergoedingen of het eigen risico? Of wilt u advies over welk zorgpakket het beste bij u past? Neem contact op met de verzekeraar:

CZ           www.cz.nl/service-en-contact

088-555 77 77

VGZ       www.vgz.nl/tilburg

0800-401015

Gerelateerd nieuws

Hulp bij belastingzaken: Steunpunt Belastingdienst

22-02-2024 Bij het steunpunt Belastingdienst in de Stadswinkel kunt u al uw vragen stellen over belastingzaken. Medewerkers van de Belastingdienst helpen u graag. Binnen 5 werkdagen kunt u op afspraak langskomen. Afspraak maken De afspraak maakt u op de website van de Belastingdienst. Elke dinsdag (vanaf 27 februari), van 09:00 uur tot 16:00 uur. De Stadswinkel, …
Inkomen & Schulden

De inlichtingenplicht in de bijstand

22-02-2024 U ontvangt een bijstandsuitkering. Het is belangrijk dat u het ons laat weten, als er iets verandert in uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als u gaat werken, geld ontvangt van familie of gaat samenwonen. Dit noemen we de inlichtingenplicht. Waarom moet ik veranderingen doorgeven? Die informatie hebben wij nodig om uw recht op uw uitkering te …
Inkomen & Schulden

Hoe zit het met de kostendelersnorm als je kind weer thuis komt wonen?

22-02-2024 Joke woont met haar 2 minderjarige kinderen in Tilburg. Ze ontvangt een bijstandsuitkering voor een alleenstaande ouder. Daarnaast krijgt ze kindgebonden budget, huur- en zorgtoeslag. Op deze manier kan ze financieel goed rondkomen. Haar dochter Susan (23 jaar) komt tijdelijk bij haar wonen, omdat haar relatie over is. Haar dochter werkt 32 uur in de …
Inkomen & Schulden