Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
19-12-2022

Meedoenregeling verhoogd naar 135 euro

Meedoen aan leuke, leerzame of sportieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er de Meedoenregeling voor inwoners met een laag inkomen. In 2023 verhoogt Tilburg het bedrag van 100 naar 135 euro en ook sommige studenten hebben voortaan recht op de Meedoenregeling.

Op www.t-helpt.nl/meedoenregeling kunnen deelnemers kiezen uit ruim 2000 activiteiten bij zo’n 600 aanbieders.

“De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Zeker nu de boodschappen en energiekosten flink duurder zijn. Het bedrag van 100 euro van de Meedoenregeling is jarenlang gelijk gebleven. De Meedoenregeling gaat in 2023 omhoog naar 135 euro en zal vanaf 2024 ieder jaar aangepast worden aan de inflatie”, aldus wethouder Esmah Lahlah (bestaanszekerheid).

Uitzondering voor sommige studenten

Studenten hebben geen recht op de Meedoenregeling. Zij kunnen vaak via hun onderwijsinstelling meedoen aan leuke activiteiten, gratis of met flinke korting. Maar niet alle studenten kunnen gebruik maken van deze mogelijkheden. Tilburg maakt daarom een uitzondering voor:

  • Studenten met een kind (als zij voldoen aan de inkomens- en vermogensgrens);
  • Studenten die een studietoeslag ontvangen van de gemeente Tilburg;
  • Thuiswonende jongeren met WTOS (Wet tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten).

Aanvragen

Veel inwoners krijgen de Meedoenregeling automatisch. Zij ontvangen in de eerste week van januari een brief. Op 13 januari nog geen brief ontvangen dat u de Meedoenregeling automatisch krijgt in 2023? Vraag dan de Meedoenregeling aan via deze website.
Bovengenoemde groepen studenten moeten de regeling zelf aanvragen. Dat kan vanaf 9 januari 2023. De gemeente mag persoonsgegevens namelijk niet zonder toestemming gebruiken. Alleen studenten die een studietoeslag ontvangen, krijgen wel een bericht van de gemeente over de Meedoenregeling.

Meer informatie

Op de website T-Helpt kunnen inwoners zien wat er allemaal mogelijk is met de Meedoenregeling. Het aanbod bestaat uit ruim 2000 activiteiten op het gebied van sport, uitgaan, cursussen en cultuur. Er is van alles mogelijk: een avondje naar het theater of bioscoop, sporten en bewegen bij een van de vele (sport)verenigingen, een dagje weg met het hele gezin of een opleiding, cursus of workshop volgen. Er zit voor iedereen wat tussen, ongeacht leeftijd, interesse of beperking.

Lees meer over de voorwaarden op de pagina meedoenregeling op deze website.

Gerelateerd nieuws

Speelgoedbank

23-11-2023 Tilburg heeft een Speelgoedbank voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit is een initiatief van Stichting Het Vierde Geschenk. Uw kind(eren) mag twee keer per jaar langskomen om speelgoed uit te zoeken. Uw kind mag dit speelgoed houden. De Speelgoedbank werkt op afspraak, zodat uw kind in alle rust speelgoed kan uitkiezen. Hoe werkt …
Inkomen & Schulden

€ 135 over van de Meedoenregeling?

23-11-2023 Dan hebt u misschien een kaartje van ons ontvangen. Zorg dat u uw budget vóór 31 december 2023 opmaakt. U kunt uw budget niet meenemen naar 2024 of inwisselen voor contant geld. Hoe werkt het? Ga naar www.t-helpt.nl/meedoenregeling Kies een activiteit uit. Keuze gemaakt? Ga naar de aanbieder en zeg dat u gebruik maakt van …
Inkomen & Schulden

550 euro voor een nieuwe wasmachine of koelkast

23-11-2023 Als u begin december automatisch de energietoeslag ontvangt, krijgt u ook de witgoedregeling. In december ontvangt u hierover een brief met daarin een unieke code. Met deze code kunt u online een kadokaart aanvragen. De kadokaart heeft een waarde van 550 euro. Van dit bedrag kunt u uw oude koelkast, wasmachine of koelvriescombinatie omruilen voor …
Foto van bankbiljetten en spaarpot
Inkomen & Schulden