Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
19-12-2022

Meedoenregeling verhoogd naar 135 euro

Meedoen aan leuke, leerzame of sportieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er de Meedoenregeling voor inwoners met een laag inkomen. In 2023 verhoogt Tilburg het bedrag van 100 naar 135 euro en ook sommige studenten hebben voortaan recht op de Meedoenregeling.

Op www.t-helpt.nl/meedoenregeling kunnen deelnemers kiezen uit ruim 2000 activiteiten bij zo’n 600 aanbieders.

“De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Zeker nu de boodschappen en energiekosten flink duurder zijn. Het bedrag van 100 euro van de Meedoenregeling is jarenlang gelijk gebleven. De Meedoenregeling gaat in 2023 omhoog naar 135 euro en zal vanaf 2024 ieder jaar aangepast worden aan de inflatie”, aldus wethouder Esmah Lahlah (bestaanszekerheid).

Uitzondering voor sommige studenten

Studenten hebben geen recht op de Meedoenregeling. Zij kunnen vaak via hun onderwijsinstelling meedoen aan leuke activiteiten, gratis of met flinke korting. Maar niet alle studenten kunnen gebruik maken van deze mogelijkheden. Tilburg maakt daarom een uitzondering voor:

  • Studenten met een kind (als zij voldoen aan de inkomens- en vermogensgrens);
  • Studenten die een studietoeslag ontvangen van de gemeente Tilburg;
  • Thuiswonende jongeren met WTOS (Wet tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten).

Aanvragen

Veel inwoners krijgen de Meedoenregeling automatisch. Zij ontvangen in de eerste week van januari een brief. Op 13 januari nog geen brief ontvangen dat u de Meedoenregeling automatisch krijgt in 2023? Vraag dan de Meedoenregeling aan via deze website.
Bovengenoemde groepen studenten moeten de regeling zelf aanvragen. Dat kan vanaf 9 januari 2023. De gemeente mag persoonsgegevens namelijk niet zonder toestemming gebruiken. Alleen studenten die een studietoeslag ontvangen, krijgen wel een bericht van de gemeente over de Meedoenregeling.

Meer informatie

Op de website T-Helpt kunnen inwoners zien wat er allemaal mogelijk is met de Meedoenregeling. Het aanbod bestaat uit ruim 2000 activiteiten op het gebied van sport, uitgaan, cursussen en cultuur. Er is van alles mogelijk: een avondje naar het theater of bioscoop, sporten en bewegen bij een van de vele (sport)verenigingen, een dagje weg met het hele gezin of een opleiding, cursus of workshop volgen. Er zit voor iedereen wat tussen, ongeacht leeftijd, interesse of beperking.

Lees meer over de voorwaarden op de pagina meedoenregeling op deze website.

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief maart 2024

27-03-2024 Vandaag is de nieuwsbrief Werk & Inkomen maart 2024 verschenen. De onderwerpen in de nieuwsbrief zijn: Kostendelersnorm Leeft u al 5 jaar (of langer) van een laag inkomen? Wat verandert er als uw kind 18 wordt? Witgoedregeling Hulp bij hoge energierekening Openingstijden Werk en Inkomen Geldzorgen Verblijf buitenland of buiten Tilburg Download de nieuwsbrief van …
Inkomen & Schulden

Extra geld voor succesvolle witgoed omruilregeling

04-03-2024 Tilburg heeft een witgoed omruilregeling. Daarmee kunnen huishoudens hun oude wasmachine of koelkast omruilen voor een energiezuiniger apparaat. De regeling is een succes. Daarom verhoogt de gemeente het budget. Zodat iedereen die de energietoeslag 2023 ontvangt ook gebruik kan maken van de witgoed omruilregeling. Sinds de start van de witgoedregeling ontvingen bijna 13.000 huishoudens een …
Inkomen & Schulden

Hulp bij belastingzaken: Steunpunt Belastingdienst

22-02-2024 Bij het steunpunt Belastingdienst in de Stadswinkel kunt u al uw vragen stellen over belastingzaken. Medewerkers van de Belastingdienst helpen u graag. Binnen 5 werkdagen kunt u op afspraak langskomen. Afspraak maken De afspraak maakt u op de website van de Belastingdienst. Elke dinsdag (vanaf 27 februari), van 09:00 uur tot 16:00 uur. De Stadswinkel, …
Inkomen & Schulden