Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
19-12-2022

Meedoenregeling verhoogd naar 135 euro

Meedoen aan leuke, leerzame of sportieve activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er de Meedoenregeling voor inwoners met een laag inkomen. In 2023 verhoogt Tilburg het bedrag van 100 naar 135 euro en ook sommige studenten hebben voortaan recht op de Meedoenregeling.

Op www.t-helpt.nl/meedoenregeling kunnen deelnemers kiezen uit ruim 2000 activiteiten bij zo’n 600 aanbieders.

“De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Zeker nu de boodschappen en energiekosten flink duurder zijn. Het bedrag van 100 euro van de Meedoenregeling is jarenlang gelijk gebleven. De Meedoenregeling gaat in 2023 omhoog naar 135 euro en zal vanaf 2024 ieder jaar aangepast worden aan de inflatie”, aldus wethouder Esmah Lahlah (bestaanszekerheid).

Uitzondering voor sommige studenten

Studenten hebben geen recht op de Meedoenregeling. Zij kunnen vaak via hun onderwijsinstelling meedoen aan leuke activiteiten, gratis of met flinke korting. Maar niet alle studenten kunnen gebruik maken van deze mogelijkheden. Tilburg maakt daarom een uitzondering voor:

  • Studenten met een kind (als zij voldoen aan de inkomens- en vermogensgrens);
  • Studenten die een studietoeslag ontvangen van de gemeente Tilburg;
  • Thuiswonende jongeren met WTOS (Wet tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten).

Aanvragen

Veel inwoners krijgen de Meedoenregeling automatisch. Zij ontvangen in de eerste week van januari een brief. Op 13 januari nog geen brief ontvangen dat u de Meedoenregeling automatisch krijgt in 2023? Vraag dan de Meedoenregeling aan via deze website.
Bovengenoemde groepen studenten moeten de regeling zelf aanvragen. Dat kan vanaf 9 januari 2023. De gemeente mag persoonsgegevens namelijk niet zonder toestemming gebruiken. Alleen studenten die een studietoeslag ontvangen, krijgen wel een bericht van de gemeente over de Meedoenregeling.

Meer informatie

Op de website T-Helpt kunnen inwoners zien wat er allemaal mogelijk is met de Meedoenregeling. Het aanbod bestaat uit ruim 2000 activiteiten op het gebied van sport, uitgaan, cursussen en cultuur. Er is van alles mogelijk: een avondje naar het theater of bioscoop, sporten en bewegen bij een van de vele (sport)verenigingen, een dagje weg met het hele gezin of een opleiding, cursus of workshop volgen. Er zit voor iedereen wat tussen, ongeacht leeftijd, interesse of beperking.

Lees meer over de voorwaarden op de pagina meedoenregeling op deze website.

Gerelateerd nieuws

Hoe zit het met de kostendelersnorm… als jouw zoon tijdelijk een uitkering nodig heeft?

25-04-2023 Linda is alleenstaande ouder en woont samen met haar twee zonen Vic (26) en Alex (23) in de Reeshof. Vic werkt bij Interpolis en Alex is net klaar met zijn studie en zoekt een baan. Hij heeft een uitkering aangevraagd. Linda neemt contact op met haar contactpersoon. Ze wil graag weten wat de gevolgen zijn …
Inkomen & Schulden

Cadeautje van de gemeente: Vraag de gratis Energiebox aan!

25-04-2023 Het is lente! Dat betekent dat de verwarming niet of minder aan hoeft. Toch zijn er nog genoeg manieren om te besparen op jouw energierekening, zonder veel geld uit te geven. De gemeente Tilburg biedt je een gratis Energiebox mét energieadvies voor jouw woning aan. Want ook met kleine maatregelen bespaar je direct. Met een …
Inkomen & Schulden

Uw koophuis isoleren? De Klimaatklussers helpen!

25-04-2023 Wil je jouw koophuis isoleren om energiekosten te besparen? Weet je alleen niet hoe je dit moet aanpakken en betalen? De Klimaatklussers komen gratis bij je langs om samen te bekijken wat er gedaan moet worden en of ze je kunnen helpen. Ook maken ze een plan met berekeningen van wat de materialen ongeveer gaan …
Inkomen & Schulden