Foto van bankbiljetten en spaarpot
Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
07-02-2023

Tijdelijk Noodfonds Energie

Heeft u een hoge energierekening en lukt het nog steeds niet om rond te komen? Ook niet met het budgetplafond, de energietoeslag of andere regelingen? Dan is er het Tijdelijk Noodfonds Energie.

  • Het Tijdelijk Noodfonds Energie is van de Rijksoverheid en een aantal grote energieleveranciers.
  • Het Noodfonds betaalt voor een periode van 6 maanden een deel van de energierekening.
  • Voor huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent een bruto-inkomen per maand dat lager is dan €2.980 (alleenstaand) of €3.794 (samenwonend). De energierekening is hoger dan 10% tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen. Hoeveel dat is ligt dus aan uw inkomen.
  • Een bijdrage uit het Noodfonds heeft geen invloed op toeslagen of een bijstandsuitkering.
  • Aanvragen is niet makkelijk. Dus doe eerst de Noodfonds-check (5 minuten). Dan weet u of het Noodfonds iets voor u is.
  • Aanvragen kan tot 1 april 2023.
  • Met vragen kunt u gratis bellen met de hulplijn via 0800-0550. Ook voor hulp bij het invullen van een aanvraag.
Meer informatie en de voorwaarden

Ga naar www.noodfondsenergie.nl.

Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden