GA TERUG
Wat we nog meer voor je kunnen doen

Hulp en advies om beter rond te komen

Lukt het je niet om elke maand rond te komen? Misschien kun je dan gebruik maken van bepaalde inkomensregelingen. Hierdoor krijg je wat meer financiële ruimte. Een ‘verbindende schakel’ helpt je hierbij. Een ‘verbindende schakel’ is een medewerker van Toegang Tilburg. Toegang Tilburg is er voor al je vragen over zorg en ondersteuning. Dus ook als je problemen hebt op andere gebieden in je leven kun je contact met hen opnemen. Neem contact op met Toegang Tilburg >

1. Wat is het?

Lukt het je niet om elke maand rond te komen? Het kan zijn dat je geen gebruik maakt van de inkomensregelingen waar je misschien wel recht op hebt. Door dit wel te doen krijg je mogelijk wat meer financiële ruimte. Een ‘verbindende schakel’ van Toegang Tilburg kan je hierbij helpen.

Op basis van je inkomen kijkt de medewerker op welke van deze regelingen je recht kunt hebben:

2. Wat is het doel?

De verbindende schakel kijkt samen met jou naar wat je nodig hebt. Het doel bepaal je zelf. Dat hangt natuurlijk helemaal af van de vragen die je hebt of waar je de hulp van de verbindende schakel bij nodig hebt.

3. Hoe lang duurt het?

Ook dat is afhankelijk van de vragen die jij hebt.

4. Voor wie is het?

De verbindende schakel is er voor jou als je hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld financiële problemen. Ook als er andere zaken zijn waar je hulp bij nodig hebt en je weet niet goed waar je moet beginnen, kan de verbindende schakel je adviseren. Zij hebben een groot netwerk!

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je mag zelf contact opnemen met de Toegang Tilburg:

Overleg voordat je contact opneemt wel altijd eerst even met je klantregisseur bij Werk & Inkomen. Zo voorkomen we dat dingen langs elkaar heen lopen.

De verbindende schakel ontvangt je daarna op het wijkcentrum. Samen bekijk je wat je vraag is en welke hulp je nodig hebt. De verbindende schakel stelt je vragen over je financiële situatie en op basis daarvan maken jullie samen een budgetplan. Zo krijg je een duidelijk overzicht van je financiële situatie. Als het nodig is, dan brengt de verbindende schakel je in contact met iemand van de thuisadministratie of meldt je aan voor een budgetcursus. Ook kan de verbindende schakel je helpen met het treffen van een betalingsregeling met een schuldeiser, je aanmelden bij schuldhulpverlening of bij de Toegang als je bijvoorbeeld een zorgvraag hebt voor jou of je gezin.

Andere onderdelen van Wat we nog meer voor je kunnen doen