Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

De inlichtingenplicht in de bijstand

Je ontvangt een bijstandsuitkering. Het is belangrijk dat je het ons laat weten als er iets veranderd in jouw persoonlijke situatie of als je gaat werken of geld ontvangt. Dit noemen we de inlichtingenplicht.

Waarom moet ik veranderingen doorgeven?

Die informatie hebben wij nodig om jouw recht op jouw uitkering te bepalen. Daarnaast kan een verandering ook invloed hebben op hoeveel uitkering je ontvangt (meer of minder).

Wat voor veranderingen geef ik door?

Wijzigingen in jouw persoonlijke en/of financiële situatie geef je door aan jouw contactpersoon. Ook als je twijfelt of de verandering belangrijk is. Samen kijken we of het gaat om informatie die belangrijk is voor jouw uitkering. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Je gaat werken.
  • Je gaat verhuizen of samenwonen.
  • Jouw kind gaat het huis uit.
  • Je hebt een erfenis of een gift ontvangen.
  • Je start of stopt met (vrijwilligers)werk.
Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden