Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
24-11-2022

Energiecompensatie: 2 keer 190 euro

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Veel mensen merken dit ook aan de energierekening. De regering heeft daarom een aantal maatregelen genomen om de extra kosten te compenseren. Zoals de energietoeslag en een energiecompensatie voor november en december 2022.

Hoe krijg ik de 190 euro energiecompensatie?

De meeste energiebedrijven verrekenen dit bedrag automatisch op uw rekening. Is uw energierekening hoger dan 190 euro? Dan betaalt u alleen het bedrag dat overblijft. Als u minder betaalt dan 190 euro aan energiekosten, dan wordt de rest verrekend op uw jaarafrekening.

Voorbeeld: als uw energierekening in november 100 euro is, betaalt u die maand niets. De overige 90 euro gaat af van de eindafrekening. Het kan zijn dat u toch nog een paar tientjes betaalt voor de levering en netbeheerkosten. In dat geval krijgt u een iets hoger bedrag terug bij de eindafrekening.

Werkt dit zo bij alle energiebedrijven?

Er zijn energiebedrijven die de korting niet verrekenen. U ontvangt dan de 190 euro in november en december.

Belangrijke informatie

De energiecompensatie van twee keer 190 euro heeft geen invloed op uw uitkering of toeslagen. U hoeft deze inkomsten niet aan ons door te geven.

Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden