Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Energietoeslag 2023

Iedereen met een uitkering kreeg in 2022 energietoeslag. De energieprijzen zijn nog altijd hoog. Daarom krijg je nog eens 500 euro energietoeslag in maart 2023. Met dit geld kun je een deel van jouw energiekosten betalen. Je ontvangt in maart een brief van ons. Je hoeft zelf niets te doen.

Waarom 500 euro?

We mogen nu al 500 euro betalen aan iedereen die in 2022 ook energietoeslag kreeg. In juni 2023 neemt de Tweede Kamer een besluit over de nieuwe wet. Daarna is bekend wie nog eens 800 euro energietoeslag krijgt.

Wanneer staat het geld op mijn rekening?

Wij maken 500 euro over naar het bankrekeningnummer dat bij ons bekend is. Het bedrag staat half maart op jouw rekening.

Meer informatie

De energietoeslag telt niet mee als inkomen bij jouw uitkering. Ook telt de energietoeslag niet mee voor toeslagen die je van de Belastingdienst ontvangt. Kijk voor het laatste nieuws op www.tilburg.nl/energietoeslag.

Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden