Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2024

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

In Nederland betaalt iedereen belasting over zijn/haar loon, uitkering of pensioen. De meeste mensen ontvangen van de Belastingdienst een brief.

Ik ontving een brief van de Belastingdienst

U moet aangifte inkomstenbelasting doen over 2023. Dat betekent dat u aan de Belastingdienst laat weten hoeveel inkomen u hebt ontvangen in 2023. De Belastingdienst controleert of het bedrag dat u aan loonheffing en premies (belastingen) hebt betaald klopt.

Waarom moet ik aangifte doen?

Door aangifte te doen, weet u of u te veel of te weinig belasting hebt betaald. Aangifte doet u voor 1 mei 2024. Lukt dit niet? Vraag dan om uitstel bij de Belastingdienst.

Hoe bepaal ik mijn inkomen?

U ontvangt in februari van ons de jaaropgave. Hierop staat uw inkomen over 2023. Hebt u daarnaast inkomsten uit werk? Dan krijgt u van uw werkgever ook een jaaropgave.

Hulp nodig bij uw aangifte

Vind u het lastig om uw aangifte zelf in te vullen? Of hebt u een vraag over de brief? U kunt voor hulp terecht bij het steunpunt van de Belastingdienst in de stadswinkel Centrum of naar de Smeetskring. Hieronder vindt u meer informatie:

Steunpunt Belastingdienst

Vanaf 27 februari is er een steunpunt van de Belastingdienst in stadswinkel Centrum. U kunt hier terecht met al uw vragen over belastingen. Het steunpunt werkt alleen op afspraak. Hebt u een vraag over uw betaling, uw toeslag of een brief die u van de Belastingdienst ontving? Het Steunpunt helpt u graag. Afspraak maken

Het steunpunt werkt alleen op afspraak. Ga naar de website van de Belastingdienst, of maak hier een afspraak.

Smeetskring

U kunt ook de Smeetskring vragen om hulp. Bel 013 467 77 97 (werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur), of stuur een e-mail naar: afspraak@smeetskring.nl.

Zet deze informatie in uw mail:

  • Uw Naam
  • Uw Adres
  • Uw geboortedatum
  • Uw BSN-nummer

 Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl of bel de Belastingtelefoon via 0800-0543.

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief maart 2024

27-03-2024 Vandaag is de nieuwsbrief Werk & Inkomen maart 2024 verschenen. De onderwerpen in de nieuwsbrief zijn: Kostendelersnorm Leeft u al 5 jaar (of langer) van een laag inkomen? Wat verandert er als uw kind 18 wordt? Witgoedregeling Hulp bij hoge energierekening Openingstijden Werk en Inkomen Geldzorgen Verblijf buitenland of buiten Tilburg Download de nieuwsbrief van …
Inkomen & Schulden

Extra geld voor succesvolle witgoed omruilregeling

04-03-2024 Tilburg heeft een witgoed omruilregeling. Daarmee kunnen huishoudens hun oude wasmachine of koelkast omruilen voor een energiezuiniger apparaat. De regeling is een succes. Daarom verhoogt de gemeente het budget. Zodat iedereen die de energietoeslag 2023 ontvangt ook gebruik kan maken van de witgoed omruilregeling. Sinds de start van de witgoedregeling ontvingen bijna 13.000 huishoudens een …
Inkomen & Schulden

Hulp bij belastingzaken: Steunpunt Belastingdienst

22-02-2024 Bij het steunpunt Belastingdienst in de Stadswinkel kunt u al uw vragen stellen over belastingzaken. Medewerkers van de Belastingdienst helpen u graag. Binnen 5 werkdagen kunt u op afspraak langskomen. Afspraak maken De afspraak maakt u op de website van de Belastingdienst. Elke dinsdag (vanaf 27 februari), van 09:00 uur tot 16:00 uur. De Stadswinkel, …
Inkomen & Schulden