Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

In Nederland betaalt iedereen belasting over zijn/haar loon, uitkering of pensioen. De meeste mensen ontvangen van de Belastingdienst een brief.

Ik heb een brief van de Belastingdienst ontvangen

Je moet aangifte inkomstenbelasting doen over 2022. Dat betekent dat je aan de Belastingdienst laat weten hoeveel inkomen je hebt ontvangen in 2022. De Belastingdienst controleert of het bedrag dat je aan loonheffing en premies (belastingen) hebt betaald klopt.

Waarom moet ik aangifte doen?

Door aangifte te doen, weet je of je te veel of te weinig belasting hebt betaald. Aangifte doe je voor 1 mei 2023.  Lukt dit niet? Vraag dan om uitstel bij de Belastingdienst.

Hoe bepaal ik mijn inkomen?

Je ontvangt in februari van ons de jaaropgave. Hierop staat jouw inkomen over 2022. Heb je daarnaast inkomsten uit werk? Dan krijg je van jouw werkgever ook een jaaropgave.

Hulp nodig bij uw aangifte

Vind je het lastig om jouw aangifte zelf in te vullen? Vraag familie of vrienden om hulp. Je kunt ook de Smeetskring vragen om hulp. Bel 013 467 77 97 (werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur), of stuur een e-mail naar: afspraak@smeetskring.nl. Zet deze informatie in jouuw mail:

  • Jouw Naam
  • Jouw Adres
  • Jouw geboortedatum
  • Jouw BSN-nummer
Gerelateerd nieuws

Verhuizing Werk en Inkomen

10-07-2023 Wij zijn verhuisd naar de nieuwe Stadswinkel. Vanaf 10 juli is dit ons nieuwe adres: Koningsplein 10, Tilburg. De vernieuwde Stadswinkel is dé plek voor al jouw vragen over diensten, producten en informatie van de gemeente. Voor alle zaken die je persoonlijk moet regelen, ga je naar de Stadswinkel. Denk aan een geboorteaangifte, het aanvragen …
Inkomen & Schulden

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-06-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft.  Laat het ons weten! Weet je al wanneer je in het buitenland of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Een vergoeding voor de (school)kosten van jouw kind

22-06-2023 De kosten van schoolgaande kinderen kunnen aardig oplopen. Denk aan: de vrijwillige ouderbijdrage het jaarlijkse schoolreisje de sport- of scoutingvereniging muziekles vervoer naar school een laptop voor het huiswerk. Jouw gezin kan een vergoeding aanvragen voor deze kosten bij Stichting Leergeld. Bijzondere bijstand of via Stichting Leergeld? We raden je aan eerst een vergoeding voor …
Inkomen & Schulden