Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

In Nederland betaalt iedereen belasting over zijn/haar loon, uitkering of pensioen. De meeste mensen ontvangen van de Belastingdienst een brief.

Ik heb een brief van de Belastingdienst ontvangen

Je moet aangifte inkomstenbelasting doen over 2022. Dat betekent dat je aan de Belastingdienst laat weten hoeveel inkomen je hebt ontvangen in 2022. De Belastingdienst controleert of het bedrag dat je aan loonheffing en premies (belastingen) hebt betaald klopt.

Waarom moet ik aangifte doen?

Door aangifte te doen, weet je of je te veel of te weinig belasting hebt betaald. Aangifte doe je voor 1 mei 2023.  Lukt dit niet? Vraag dan om uitstel bij de Belastingdienst.

Hoe bepaal ik mijn inkomen?

Je ontvangt in februari van ons de jaaropgave. Hierop staat jouw inkomen over 2022. Heb je daarnaast inkomsten uit werk? Dan krijg je van jouw werkgever ook een jaaropgave.

Hulp nodig bij uw aangifte

Vind je het lastig om jouw aangifte zelf in te vullen? Vraag familie of vrienden om hulp. Je kunt ook de Smeetskring vragen om hulp. Bel 013 467 77 97 (werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur), of stuur een e-mail naar: afspraak@smeetskring.nl. Zet deze informatie in jouuw mail:

  • Jouw Naam
  • Jouw Adres
  • Jouw geboortedatum
  • Jouw BSN-nummer
Gerelateerd nieuws

Hulp bij belastingzaken: Steunpunt Belastingdienst

22-02-2024 Bij het steunpunt Belastingdienst in de Stadswinkel kunt u al uw vragen stellen over belastingzaken. Medewerkers van de Belastingdienst helpen u graag. Binnen 5 werkdagen kunt u op afspraak langskomen. Afspraak maken De afspraak maakt u op de website van de Belastingdienst. Elke dinsdag (vanaf 27 februari), van 09:00 uur tot 16:00 uur. De Stadswinkel, …
Inkomen & Schulden

De inlichtingenplicht in de bijstand

22-02-2024 U ontvangt een bijstandsuitkering. Het is belangrijk dat u het ons laat weten, als er iets verandert in uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als u gaat werken, geld ontvangt van familie of gaat samenwonen. Dit noemen we de inlichtingenplicht. Waarom moet ik veranderingen doorgeven? Die informatie hebben wij nodig om uw recht op uw uitkering te …
Inkomen & Schulden

Hoe zit het met de kostendelersnorm als je kind weer thuis komt wonen?

22-02-2024 Joke woont met haar 2 minderjarige kinderen in Tilburg. Ze ontvangt een bijstandsuitkering voor een alleenstaande ouder. Daarnaast krijgt ze kindgebonden budget, huur- en zorgtoeslag. Op deze manier kan ze financieel goed rondkomen. Haar dochter Susan (23 jaar) komt tijdelijk bij haar wonen, omdat haar relatie over is. Haar dochter werkt 32 uur in de …
Inkomen & Schulden