Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

In Nederland betaalt iedereen belasting over zijn/haar loon, uitkering of pensioen. De meeste mensen ontvangen van de Belastingdienst een brief.

Ik heb een brief van de Belastingdienst ontvangen

Je moet aangifte inkomstenbelasting doen over 2022. Dat betekent dat je aan de Belastingdienst laat weten hoeveel inkomen je hebt ontvangen in 2022. De Belastingdienst controleert of het bedrag dat je aan loonheffing en premies (belastingen) hebt betaald klopt.

Waarom moet ik aangifte doen?

Door aangifte te doen, weet je of je te veel of te weinig belasting hebt betaald. Aangifte doe je voor 1 mei 2023.  Lukt dit niet? Vraag dan om uitstel bij de Belastingdienst.

Hoe bepaal ik mijn inkomen?

Je ontvangt in februari van ons de jaaropgave. Hierop staat jouw inkomen over 2022. Heb je daarnaast inkomsten uit werk? Dan krijg je van jouw werkgever ook een jaaropgave.

Hulp nodig bij uw aangifte

Vind je het lastig om jouw aangifte zelf in te vullen? Vraag familie of vrienden om hulp. Je kunt ook de Smeetskring vragen om hulp. Bel 013 467 77 97 (werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur), of stuur een e-mail naar: afspraak@smeetskring.nl. Zet deze informatie in jouuw mail:

  • Jouw Naam
  • Jouw Adres
  • Jouw geboortedatum
  • Jouw BSN-nummer
Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden