Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
20-07-2022
Inkomen achteraf verekenen

U ontvangt aan het eind van de maand uw uitkering voor de volgende maand. Dit doen we zodat u uw huur, zorgverzekering en energiekosten op tijd kunt betalen. Als u ook inkomen ontvangt uit werk, moeten we dat inkomen verrekenen met uw uitkering. Daarom is het belangrijk dat u iedere maand een kopie van uw loonstrook naar ons opstuurt.

 Ik heb nog geen loonstrook ontvangen

Ontvangt u uw loonstrook aan het begin van de maand? Of ontvangt u iedere week of vier weken uw salaris? U mag uw inkomen ook schatten. Vul op de inkomstenverklaring in wat u denkt te hebben verdiend in die maand. Staat uw loon al op uw rekening? Stuur dan een kopie van uw bankafschrift mee, waarop te zien is dat u uw loon heeft ontvangen.

Te veel of te weinig uitkering ontvangen

Als u uw inkomen hebt geschat, is het belangrijk dat u achteraf een kopie van uw loonstrook inlevert. Wij kijken dan of u te veel of te weinig uitkering hebt ontvangen. Hebben wij te veel inkomen verrekend? Dan krijgt u de volgende maand extra inkomen. Hebben wij te weinig inkomen verrekend? Dan houden we de volgende maand een extra bedrag in op uw uitkering.

 Ik wil mijn inkomen niet schatten

Dat hoeft niet. We betalen uw uitkering dan op het moment dat wij uw loonstrook of betaalbewijs hebben ontvangen