Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Kortere BKR-registratie na schuldentraject

Inwoners uit Tilburg die succesvol hun schulden hebben afgelost, zijn na een half jaar van hun BKR-registratie af. Eerst bleven inwoners automatisch 5 jaar geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Wat is een BKR-registratie?

Bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) worden alle leningen, sommige telefoonabonnementen en ook schuldhulpverleningstrajecten geregistreerd. Het is bedoeld om mensen te beschermen, zodat ze niet nog meer schulden maken. Maar in de praktijk kan de BKR-registratie mensen juist tegenwerken. Zo hechten banken er veel waarde aan. Hierdoor is het voor veel inwoners moeilijk om een huis te kopen of zelfs te kunnen huren of een eigen bedrijf te starten. Door de BKR-registratie na een half jaar uit het systeem te verwijderen, kunnen inwoners sneller hun leven oppakken.

Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden