Inkomen & Schulden
GA TERUG Nieuwsoverzicht
22-02-2023

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Eind februari ontvang je een brief over de gemeentelijke belastingen. In de brief staat of je gemeentelijke belasting moet betalen. Heb je geen brief ontvangen? Je ontvangt de post digitaal. Ga naar jouw berichtenbox op mijn.overheid.nl.

Hoe kan ik de gemeentelijke belastingen betalen

Dat kan op drie manieren:

  • Je betaalt het hele bedrag in één keer.
  • Je maakt iedere maand een deel van het bedrag over.
  • Je geeft de gemeente toestemming voor een automatisch incasso. De gemeente schrijft dan iedere maand automatisch het bedrag af van jouw rekening.

Ik kan de gemeentelijke belastingen niet betalen

Vraag kwijtschelding aan. Als je kwijtschelding krijgt, hoef je de gemeentelijke belastingen niet (helemaal) te betalen. Of je (gedeeltelijke) kwijtschelding krijgt, hangt af van jouw persoonlijke situatie én van jouw inkomen en bezit. Mogelijk heb je automatisch kwijtschelding gekregen. Als dat zo is, ontvang je daar een brief over. Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/kwijtschelding.

Gerelateerd nieuws

Verblijf buitenland of buiten Tilburg

22-03-2023 Geef jouw vakantieplannen of verblijf in het buitenland altijd aan ons door. Ook als je in Nederland blijft. Weet je al wanneer je in het buitenland bent of buiten Tilburg verblijft? Het formulier vindt je op www.tilburg.nl/vakantie. Je kunt ook een papieren versie halen bij de balie van Werk en Inkomen. Volg je een re-integratietraject? …
Foto van stadsstrand Tilburg
Inkomen & Schulden

Aangepaste openingstijden Werk & Inkomen

22-03-2023 Wij zijn op donderdag 30 maart vanaf 14 uur gesloten in verband met een afdelingsdag. Op vrijdag 7 april (Goede vrijdag) zijn we alleen telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is de hele dag dicht op: Maandag 10 april (Pasen) Donderdag 27 april (Koningsdag)
Inkomen & Schulden

Tijdelijk Noodfonds Energie

22-03-2023 Het noodfonds is er voor iedereen die de hoge energierekening niet kan betalen. Ben je 10% (of meer) van jouw bruto-inkomen kwijt aan jouw energierekening? Vraag dan snel een vergoeding aan. Wanneer kan ik een aanvraag doen? Als je voldoet aan deze voorwaarden: Je hebt een eigen energiecontract bij een energieleverancier; Jouw bruto-inkomen per maand …
Inkomen & Schulden