GA TERUG
Ontdek je mogelijkheden en talenten

Kom er in de praktijk achter wat je kunt

Wil je weten wat je allemaal aankunt op gebied van (vrijwilligers)werk en wat misschien lastig voor je is? Dan is het Praktijk Advies Centrum (PAC) iets voor jou. Je gaat aan de slag op de werkvloer en je krijgt gesprekken met je coach. Zo kom je erachter waar je goed in bent en wat ingewikkeld voor je is. Het zijn met name eenvoudige werkzaamheden zoals inpakwerk. De productie staat niet voorop. Het gaat namelijk om het ervaren hoe jij in een werksituatie bent.

1. Wat is het?

Het Praktijk Advies Centrum (PAC) ondersteunt je bij het ontdekken van je mogelijkheden op het gebied van werk of vrijwilligerswerk. Je gaat aan de slag op de werkvloer met eenvoudige werkzaamheden. Daarnaast heb je gesprekken met je coach. Samen kijken we naar je situatie, je mogelijkheden en belemmeringen. In korte tijd leer je veel over jezelf, wat je wilt en wat je kunt.

2. Wat is het doel?

Aan het einde van je periode bij het PAC weten jij en je klantregisseur welke nieuwe stap bij je past.

3. Hoe lang duurt het?

Als je klantregisseur je heeft aangemeld, krijg je een kennismakingsgesprek bij het PAC. Je bekijkt dan met je coach hoe je aan de slag gaat en maakt hier afspraken over. Het gaat in totaal om 6 weken voor 2 tot 4 dagdelen (maximaal 16 uur) per week. Hierbij houden we rekening met andere verplichtingen die je hebt.

4. Voor wie is het?

Voor iedereen die wil uitvinden wat je wilt en kunt op gebied van werk en participatie. Dit doe je door dit in de praktijk te testen. Denk je dat de ondersteuning van het PAC iets voor jou is? Neem dan contact op met je klantregisseur van Werk & Inkomen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

In de ochtend kom je aan bij het gebouw van de Diamant-groep. Het PAC heeft daar een eigen ruimte. Je drinkt een bakkie met andere deelnemers en met de werkleider bespreken jullie wat jullie gaan doen die ochtend. Het zijn eenvoudige werkzaamheden. Het werk is een middel om er achter te komen wat je kunt en wilt. Je leert meer over jezelf door in de praktijk aan de slag te zijn. Neem je initiatief?  Hoe werk je samen met collega’s? Hoe is je werkritme? Nog belangrijker dan dat: hoe ben je als mens? Naast het ervaren in de praktijk heb je ook gesprekken met je coach om antwoord te krijgen op deze vragen.