GA TERUG
Onderzoek welk werk bij je past

Kennismakingsgesprek bij een werkgever

Ben je op zoek naar (ander) werk en wil je meer weten over een bepaalde branche of bedrijf? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een netwerkgesprek te voeren bij een bedrijf.

1. Wat is het?

Ben je op zoek naar (ander) werk en wil je meer weten over een bepaalde branche of bedrijf? Vraag dan om een netwerkgesprek. In een netwerkgesprek praat je met mensen die het werk doen wat jij ook graag zou willen doen of mensen die werken bij een voor jou interessant bedrijf. Het doel is niet direct een baan bij het bedrijf waar je gaat kijken. Je voert dit gesprek om informatie te verzamelen, om jezelf te laten zien en om interesse te tonen het bedrijf of de functie. Je krijgt de kans om binnen te kijken bij een bedrijf voordat je eventueel gaat solliciteren.

2. Wat is het doel?

Je krijgt meer informatie ovér en gevoel bíj de branche. Je weet wat voor functies er zijn binnen het bedrijf waar je op gesprek gaat. Het gesprek helpt om te ontdekken of deze branche bij je past.

3. Hoe lang duurt het?

Een gesprek duurt meestal één uur.

4. Voor wie is het?

Wil je graag meer weten over een bepaalde branche om te kijken of dit iets voor jou is? Of werk je in een branche waar je het werk niet langer meer kunt doen? Dan is het netwerkgesprek dé ideale manier om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn in een andere branche.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Eerst heb je contact met de werkmakelaar en daarna heb je een gesprek met een werkgever in een branche die jou aanspreekt.

Andere onderdelen van Onderzoek welk werk bij je past