GA TERUG
Opleidingen & Praktijk ­ ervaring

Opleiding, training of cursus

Heb je interesse om in een bepaald beroep aan het werk te gaan? Maar heb je niet de juiste diploma’s? Denk dan eens aan een opleiding mét baangarantie. Dat betekent dat je na het succesvol afronden van je opleiding altijd een baan vindt. Lees hier meer over of dit iets is wat bij jou past.

1. Wat is het?

Heb je interesse om in een bepaald beroep aan het werk te gaan? Maar heb je niet de juiste diploma’s? Denk dan eens aan een opleiding mét baangarantie. Dat betekent dat je na het succesvol afronden van je opleiding altijd een baan vindt.

Voorwaarden:

  • Er moeten voldoende aanbod van werk zijn in de branche waar je wilt werken
  • Je kunt de opleiding volgen op het vereiste niveau
  • De opleiding vergroot daadwerkelijk jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Wij bieden opleidingen en cursussen aan die je afrondt met een erkend diploma of (MBO-)certificaat. Bijvoorbeeld een opleiding tot beveiliger, machine operator of een baan in de zorg. Maatwerk is altijd mogelijk. Dat betekent, dat we rekening houden met jouw wensen en behoeften, maar ook met de vraag vanuit de werkgever.

2. Wat is het doel?

Je behaalt een (start)-kwalificatie, certificaat of diploma. Hiermee heb je meer mogelijkheden om voor langere tijd aan de slag te gaan in de branche waarin veel vraag is naar gekwalificeerd personeel.

3. Hoe lang duurt het?

Dit is afhankelijk van de soort opleiding of cursus, het niveau en het soort traject dat wordt ingezet.

4. Voor wie is het?

Dit past bij jou als je niet (meer) gekwalificeerd bent om binnen een bepaalde branche of beroep aan het werk te gaan. Je moet ook de mogelijkheden hebben om een opleiding te volgen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je hebt gesprekken met de werkmakelaar, met school, met de werkgever en eventueel met een coach of werkbegeleider.

Andere onderdelen van Opleidingen & Praktijk ­ ervaring