GA TERUG
Stageplekken en werkervaring

Stage VAZ (B1-route)

Doe je de B1-route op het ROC? Dan ga je ook stage lopen bij een organisatie of werkgever in Tilburg. Vluchteling aan Zet (VAZ) gaat je helpen bij het vinden van een stageplek. Als je samen iets hebt gevonden, begeleidt Vluchteling aan Zet je ook op deze plek.

1. Wat is het?

Doe je  de B1-route bij het ROC of Werkvloer Taal? Dan ga je ook stage lopen bij een organisatie in Tilburg. Vluchteling aan Zet is één van deze organisaties.

2. Wat is het doel?

Het doel is dat je werkervaring opdoet. Zodat je daarna makkelijker werk kunt vinden. Je gaat ook 800 uur werken op deze stageplek. Dit maakt onderdeel uit van je inburgering, maar is niet verplicht (zoals bij de z-route).

3. Hoe lang duurt het?

Dit duurt 6 tot 12 maanden.

4. Voor wie is het?

Als statushouders die de B1-route volgen bij het ROC.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je klantregisseur meld je aan. Daarna heb je een gesprek met een jobhunter van Vluchteling aan Zet. Dat is iemand die voor jou op zoek gaat naar een stageplek die bij je past.

Als deze plek gevonden is, start je werkstage. Vluchteling aan Zet begeleidt je samen met de werkgever op je stageplek. Met de ervaringen die je op de stageplek opdoet, helpt Vluchteling aan Zet je bij het vinden van betaald werk.

Andere onderdelen van Stageplekken en werkervaring