GA TERUG
Stageplekken en werkervaring

Stage BALS (Z-route)

Doe je de Z-route bij het ROC of Werkvloer Taal? Dan ga je ook stage lopen bij een organisatie in Tilburg. Broodje Aap Linke Soep (BALS) is een van deze organisaties.

1. Wat is het?

Doe je  de Z-route bij het ROC of Werkvloer Taal? Dan ga je ook stage lopen bij een organisatie in Tilburg. Broodje Aap Linke Soep is een van deze organisaties.

2. Wat is het doel?

Een stage van 800 uur is een verplicht onderdeel van je inburgering. Aan het eind van de stage heb je een beeld van wat je in de toekomst kunt gaan doen. Misschien kun je betaald gaan werken of werken als vrijwilliger.

3. Hoe lang duurt het?

De taallessen in combinatie met de stage duren ongeveer 2 jaar. De taallessen, je stage en het huiswerk kosten ongeveer 32 uur per week.

4. Voor wie is het?

Voor statushouders die de Z-route volgen bij het ROC of Werkvloertaal. Bij Broodje Aap Linke Soep leer je alles over werken in de horeca. Je moet dus interesse in of ervaring hebben met werken in de horeca.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Bij Broodje Aap Linke Soep krijg je praktijklessen in de horeca, lessen Nederlands op de werkvloer en je gaat stage lopen.

De praktijklessen horeca bestaan uit 6 blokken van 8 weken,  steeds met een ander thema. Het eerste jaar loop je bij Broodje Aap Linke Soep stage. In het tweede jaar ga je bij een ander bedrijf stage lopen. Het is ook mogelijk om tijdens het traject deelcertificaten horeca te halen.

Andere onderdelen van Stageplekken en werkervaring