GA TERUG
Stageplekken en werkervaring

Stage menss (Z-route)

Doe je de Z-route bij het ROC of Werkvloer Taal? Dan ga je ook stage lopen bij een organisatie in Tilburg. Menss is een van deze organisaties.

1. Wat is het?

Doe je de Z-route bij het ROC of Werkvloer Taal? Dan ga je ook stage lopen bij een organisatie in Tilburg. Dit kan bij Meedoen en Sociale stijging (Menss). Dit is de naam van een samenwerking tussen een aantal organisaties waaronder Feniks, MST en Contour de Twern.

De organisaties hebben veel ervaring met mensen die de taal (nog) niet kennen. Op je stageplek ga je leren door bezig te zijn. Je werkt ook aan je digitale vaardigheden. Je ontmoet andere mensen en je kunt meedoen met activiteiten.  Tijden je stage leer je hoe je je (nog) beter kunt redden in de Nederlandse maatschappij en  hoe het is om in Nederland (vrijwillig) te werken.

Meer informatie over de menss organisaties lees je hier >

2. Wat is het doel?

Het doel is dat je de taal leert en werkervaring opdoet. De stage van 800 uur is een verplicht onderdeel van je inburgering. Aan het eind van de stage heb je een beeld van wat je in de toekomst kunt gaan doen. Misschien kun je betaald gaan werken of werken als vrijwilliger.

3. Hoe lang duurt het?

De taallessen in combinatie met de stage duren ongeveer 2 jaar. De taallessen, je stage en het huiswerk kosten ongeveer 32 uur per week.

4. Voor wie is het?

Voor statushouders die de Z-route volgen bij Werkvloer Taal of het ROC.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Samen met je begeleider van Menss zoek je een stageplek die aansluit bij jouw interesses en mogelijkheden. Op de stageplek word je ondersteund door een maatje of vrijwilliger.

Andere onderdelen van Stageplekken en werkervaring