GA TERUG
Hulp bij schulden

Ik heb hulp nodig bij mijn schulden

Iedereen die in de gemeente Tilburg staat ingeschreven en 18 jaar of ouder is, kan gebruik maken van Schuldhulpverlening. Op deze pagina lees je op welke manieren je contact kunt opnemen met Schuldhulpverlening. Ook lees je wanneer je hulp kunt krijgen van schuldhulpverlening.

Met wie kan ik contact opnemen?

Heb je betalingsproblemen of heb je schulden? Of wil je informatie en advies? Dan kun je terecht bij team Schuldhulpverlening. Je kunt op drie manieren contact met ons opnemen:

  • Kom langs zonder afspraak op werkdagen van 8:00 uur tot 17:30 uur in Stadswinkel Centrum (Koningsplein 10, Tilburg)
  • Maak een afspraak door te bellen op werkdagen tussen 08:30 uur tot 17:00 uur naar 013-5833250.
  • Stuur een mail. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Wat gebeurt er tijdens het eerste gesprek?

In het eerste gesprek bespreken we je hulpvraag. Soms kunnen we je al snel helpen met informatie en advies. Soms heb je meer hulp nodig. Dan maken we een afspraak om je financiële situatie verder door te spreken. Vanaf dat moment heb je een contactpersoon.

Wie kan gebruik maken van schuldhulpverlening?

Iedereen die in de gemeente Tilburg staat ingeschreven en 18 jaar of ouder is, kan gebruik maken van Schuldhulpverlening. Dit zijn de enige voorwaarden.

Ik ben MBO-student en heb een vraag over schulden.

Schuldhulpverlening is actief op alle MBO-scholen in Tilburg. Zit je op het MBO en heb je financieel advies nodig? Bel Schuldhulpverlening: 06-2922 42 26  of stuur een e-mail naar mbo-fs@tilburg.nl (ook in de schoolvakanties).

Je kunt bij ons terecht met vragen als:

  • Ik wil op mezelf wonen. Wat komt hierbij kijken, kan ik dit betalen?
  • Ik word 18 jaar. Wat moet ik nu allemaal zelf betalen?
  • Ik heb een brief gekregen en ik moet iets terugbetalen, maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken.
  • Wat kan ik allemaal aanvragen bij DUO?

Ik ben zzp’er en heb een vraag over schulden

De gemeente biedt ook hulp aan zzp’ers met schulden. In een gesprek bekijken we  je financiële situatie. Daarna maken we samen een actieplan en gaan we op zoek naar een oplossing. Wij hebben de specialistische kennis die nodig is voor het bieden van schuldhulpverlening aan ZZP’ers.