GA TERUG
Bijna aan het werk

De laatste stappen voordat je betaald gaat werken

Deze ondersteuning helpt je om de laatste stappen te zetten naar betaald werk. Met je begeleider kijk je wat je nodig hebt en hoe je ondersteuning het beste ingevuld kan worden. Daarnaast kun je aan de slag gaan op een ‘ontwikkelplek’. Dit is een tijdelijke werkplek om werkervaring op te doen en er weer een beetje in te komen.

1. Wat is het?

In dit traject zet je de laatste stappen naar betaald werk. Met je begeleider kijk je wat je nodig hebt en hoe je ondersteuning het beste ingevuld kan worden. Denk hierbij aan:

  • een training om beter op te komen voor jezelf
  • een training om meer uit jezelf te halen
  • een training om je gezondheid/levensstijl te verbeteren

Alles is op maat en in overleg met jou! Je hebt ongeveer anderhalf uur per twee weken contact met je begeleider. Daarnaast ga je aan de slag op een ontwikkelplek. Dit is een tijdelijke werkplek om werkervaring op te doen en er weer een beetje in te komen. De werkplekken zijn er in allerlei sectoren. Het helpt je in je verdere zoektocht naar een baan. Je spreekt met je begeleider af hoeveel dagdelen per week je aan de slag gaat. Je kunt in een digitale leeromgeving gebruik maken van verschillende extra trainingen om je competenties nog verder te verbeteren. Je legt in ieder geval alles vast in een actieplan.

2. Wat is het doel?

Door de training en de ontwikkelplek doe je meer vaardigheden op en leer je jezelf en de arbeidsmarkt beter kennen. Je werkt aan je leerdoelen en bent weer terug in het werkritme. Ook doe je nieuwe werkervaring op, waardoor de kans op betaald werk groter is.

3. Hoe lang duurt het?

Het traject duurt gemiddeld zes maanden. Je hebt ongeveer anderhalf uur per twee weken contact met je begeleider en bent ongeveer 8 tot 24 uur per week actief op een werkplek. Als je een training volgt, wordt er rekening gehouden met je werkuren. Trainingsdagen zijn gemiddeld 2 dagdelen per week. Het ligt eraan welke en hoeveel trainingen je volgt en hoe vaak deze trainingsdagen zijn.

4. Voor wie is het?

Ben je er (bijna) klaar voor om weer aan de slag te gaan? Lijkt je wat hulp en een tijdelijke werkplek wel handig? Dan past dit traject bij jou! Neem contact op met je klantregisseur van Werk & Inkomen om je mogelijkheden te bespreken.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je gaat deze ochtend al op tijd naar je ontwikkelplek. Om 8:00 uur begin je. Inmiddels begin je weer te wennen aan het normale dag- en nachtritme en om vroeg op te staan. Je hebt inmiddels veel mensen leren kennen op deze werkplek en je merkt dat je je steeds beter gaat voelen. Einde van de ochtend heb je een evaluatiegesprek en komt je vaste begeleider langs om te bespreken hoe alles verloopt. Ze zijn erg tevreden op je werkplek en je krijgt complimenten. Je begeleider laat ook weten dat je volgende week een sollicitatietraining kunt volgen en dat ze een leuke vacature voor je heeft gezien. Als je in de middag thuis komt heb je een mailtje ontvangen met de vacature. Je spreekt af met je begeleider dat jullie samen een motivatiebrief gaan maken voor deze baan. Nog dichter bij die baan die je zo graag wilt!