GA TERUG
Bijna aan het werk

Solliciteren kun je leren!

‘Solliciteren kun je leren’ is een training van Werk & Inkomen. In de training leer je een aantal belangrijke onderdelen van het solliciteren.

1. Wat is het?

In deze training leer je een aantal belangrijke onderdelen van het solliciteren. Bijvoorbeeld hoe je:

  • een goed cv maakt
  • een netwerk opbouwt
  • hoe je je presenteert bij een werkgever
  • een vacature goed kan lezen

Na de training weet je hoe succesvol kunt solliciteren. Dit doe je samen met andere deelnemers.

 

2. Wat is het doel?

Het (verder) verbeteren van je sollicitatievaardigheden. Je neemt deel aan alle onderdelen en kijkt met de andere deelnemers waar je nog kunt verbeteren. Als je de training hebt afgerond, kun je zelfstandig en gerichter solliciteren.

3. Hoe lang duurt het?

De training duurt 4 weken. Iedere week volg je twee modules die allebei 3,5 uur duren.

4. Voor wie is het?

‘Solliciteren kun je leren’ is voor iedereen die (bijna) klaar is om te gaan werken. Het maakt niet uit of je al wat langer een uitkering hebt, of pas net een aanvraag hebt ingediend. Spreek je de Nederlandse taal voldoende en ben je er klaar voor om deel te nemen? Neem contact op met je klantregisseur van Werk & Inkomen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je meld je op de aangegeven tijd bij de balie. Wij halen je dan op en drinken eerst koffie of thee. We bespreken de agenda als de groep compleet is (maximaal met 12 deelnemers en 2 trainers). Er staat iedere ochtend of middag een ander thema centraal. We gaan met elkaar onderzoeken, experimenteren, schrijven, ervaren en elkaar helpen. Tussendoor nemen we pauze. We sluiten iedere dag af met de vraag hoe je de training hebt ervaren. We kunnen dan met de tips de training verbeteren. Na de training ga je hopelijk voldaan en met nieuwe inspiratie naar huis.