GA TERUG
Bijna aan het werk

Snel op weg!

‘Snel op weg’ is een digitale training van Werk & Inkomen. De training is voor Tilburgers die snel weer aan de slag willen. Je gaat op afstand aan de slag met je coach. Samen bekijk je wel stappen je kunt zetten om weer aan het werk te gaan. Je krijgt ook uitleg hoe je dit het beste kunt doen. In de training vind je ook vlogs en trainingen van de coaches.

1. Wat is het?

 

Deze training is voor Tilburgers die snel weer aan de slag willen. Je gaat op afstand aan de slag met je coach. Samen bekijk je welke stappen je kunt zetten om weer aan het werk te gaan. Je krijgt ook uitleg hoe je dit het beste kunt doen:

  • een CV maken
  • een goede sollicitatiebrief schrijven
  • effectief zoeken naar vacatures
  • jezelf presenteren tijdens een gesprek met een werkgever

 

2. Wat is het doel?

Je wordt in korte tijd klaargestoomd om weer aan de slag te gaan. Je weet na de training waar je moet zoeken naar werk dat bij je past. Je weet nu hoe je het beste kunt solliciteren.

3. Hoe lang duurt het?

De training duurt 4 weken. Je hebt minimaal één keer per week contact met je coach, dit kan ook vaker zijn. Jullie spreken dit samen af.

4. Voor wie is het?

Als je nog maar net een uitkering hebt aangevraagd, kan deze training iets voor je betekenen. Als de medewerker van Werk & Inkomen inschat, dat je snel weer aan de slag kunt, dan kan hij of zij jou hiervoor aanmelden.

Heb je al wat langer een uitkering en denk je ook dat dit is wat jij nodig hebt, neem dan contact op met je klantregisseur. Om deel te kunnen nemen is het in ieder geval belangrijk dat je digitaal vaardig bent en dat je de Nederlandse of Engelse taal voldoende spreekt.

5. Hoe ziet het contact eruit?

De trainer neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Jullie bekijken samen waar je hulp bij wilt hebben. Je ontvangt een e-mail met vlogs en themabladen over solliciteren. Thuis bekijk je de vlogs en themabladen en kijk je wat voor jou nuttig is. Je gaat actief solliciteren. Via Microsoft Teams (videobellen) en per e-mail ga je samen met de trainer aan de slag met je sollicitatievaardigheden.

Je gaat je cv, brief en of presentatie verder verbeteren. Elke week heb je digitaal een afspraak en tussendoor heb je contact via Whatsapp en e-mail. Je maakt met de trainer een zoekstrategie en een plan om bij een baan uit te komen waar je hart ligt. Soms ben je binnen 4 weken al aan de slag!