GA TERUG
Onderzoek welk werk bij je past

Maatjesproject

Wil je graag weer aan het werk? Maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Dan is het Maatjesproject iets voor jou. Als je deelneemt aan dit project krijg je een coach. Dit is een ondernemer, manager of bestuurder die jou ondersteunt bij het vinden van werk.

Aanmelden of meer informatie? Stuur een e-mail naar maatjesproject@tilburg.nl

1. Wat is het?

Wil je graag weer aan het werk? Maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Dan is het Maatjesproject iets voor jou. Als je deelneemt aan dit project krijg je een coach. Dit is een ondernemer, manager of bestuurder die jou ondersteunt bij het vinden van werk. Ze zijn aangesloten bij het OndernemersAkkoord Midden-Brabant. In deze groep zitten ondernemers die iets willen betekenen voor Tilburgers in de stad. Zij helpen je graag bij het vinden van werk. De ondernemer is niet opgeleid tot coach, maar heeft wel veel kennis van de arbeidsmarkt en welke mogelijkheden er zijn.

Wat je met je coach gaat doen:

  • Jullie hebben gesprekken over je ontwikkeling en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
  • Hij of zij geeft je feedback op je cv en sollicitatiebrieven.
  • En de coach heeft een groot netwerk waar jij handig gebruik van kan maken.

Heb je interesse om deel te nemen aan het Maatjesproject? Stuur een e-mail naar maatjesproject@tilburg.nl. Een medewerker van het maatjesproject neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Daarna koppelen we je aan een coach.

2. Wat is het doel?

Het doel is dat je een stap maakt naar de baan die bij jou past. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden én krijgen van een baan. Je coach helpt je daarbij.

3. Hoe lang duurt het?

Het duurt maximaal 6 maanden en je hebt ongeveer 8 tot 10 gesprekken met je coach. Je spreekt dit met elkaar af.

4. Voor wie is het?

Voor alle werkzoekenden in Midden Brabant. Wil je de hulp van een ondernemer bij het vinden van werk? Meld je dan aan: maatjesproject@tilburg.nl.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Iedere coach werkt op zijn eigen manier. Jullie beslissen samen hoe je de gesprekken voert en waaraan je gaat werken. Tijdens de eerste gesprekken leer je elkaar beter kennen. Daarna kijk je samen welke hulp je nodig hebt. Bijvoorbeeld het oefenen van een sollicitatiegesprek. Misschien kan het netwerk van de coach iets voor je betekenen.