GA TERUG
Klaar om eerste stappen te zetten

Bewegen, Lifestyle & Vitaliteit

 

De naam van dit programma verraadt al wat je hier gaat doen. Je gaat namelijk bewegen en aan de slag met je levensstijl en je vitaliteit! Dit doe je niet alleen, dit doe je samen met een enthousiaste coach met ervaring in de sportwereld. De coach beweegt en denkt met je mee. Hierdoor krijg je samen inzicht in je mogelijkheden, eigen kracht en vervolgstappen die je kunt zetten. Alle experts in dit programma zijn gecertificeerd.

1. Wat is het?

Aan de slag met je levensstijl en vitaliteit! Je doet dit samen met een enthousiaste coach met ervaring in de sportwereld. De coach beweegt en denkt met je mee. Je krijgt hierdoor samen inzicht in je mogelijkheden, eigen kracht en vervolgstappen die je kunt zetten. Alle experts in dit programma zijn gecertificeerd.

Je krijgt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek, nadat je klantregisseur je heeft aangemeld. Samen bespreek je welke activiteiten en welk beweegprogramma bij je past. De activiteiten die jullie uitvoeren zijn afhankelijk van wat jij wilt en kunt. Wandelen, yoga, fitness, kickboksen. Er is van alles mogelijk. Een deel van het programma is individueel en een deel is in groepsverband.

Je kunt ook gebruik maken van fysiotherapie of psychische ondersteuning. Heb je hier behoefte aan? Bespreek dit met je coach.

In deze flyer lees je meer over dit traject: Flyer Bewegen Leefstijl Vitaliteit

2. Wat is het doel?

Als je je fysiek of mentaal niet geweldig voelt, dan is dit programma misschien iets voor jou. Je bepaalt samen met je klantregisseur en de coach wat precies het doel is. Bijvoorbeeld: meer zelfvertrouwen krijgen, dagritme opdoen, sociale contacten opdoen of inzicht in je eigen kunnen krijgen.

3. Hoe lang duurt het?

Het duurt ongeveer 12 maanden. Hoe lang het voor jou is, spreek je samen af met je klantregisseur en de coach. Je maakt ook samen afspraken over het aantal momenten per week. Dit is maximaal 2 uur per week.

4. Voor wie is het?

Dit programma is iets voor jou als je (weer) fysiek actief wil zijn en je hulp kunt gebruiken bij het zetten van deze stap. Het programma is ook geschikt als je:

  • je futloos voelt
  • weinig energie hebt
  • last hebt van spanningen
  • druk in je hoofd bent
  • graag wilt afvallen
  • een verstoord dag-nacht ritme hebt

Ben je in goede of slechte conditie? Heb je lang niet meer echt bewogen of gesport? Is het wat korter geleden? Het maakt niet uit. Neem contact op met je klantregisseur van Werk & Inkomen als je denkt dat je met hulp van de coach weer in beweging kunt komen.

Als je al deelneemt aan een ander traject, dan kun je het combineren met dit programma.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Een hele dag beschrijven voor dit programma is wat lastig. We kunnen je wel een goed beeld geven van hoe een week als deelnemer er uit ziet. Je hebt dan bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week een beweegactiviteit met je coach. Het kan een wandeling zijn, maar er kan ook fitness of een vechtsport op het programma staan. Dat bepaal je zelf. De duur is afhankelijk van welke activiteiten je gaat doen, maar varieert tussen de 30 en de 90 minuten. In de eerste periode is dit altijd individueel. Later in het programma kan dit ook samen in een groep.