GA TERUG
Hulp bij laag inkomen

Energietoeslag

De energieprijzen zijn nog steeds enorm hoog. Daarom heeft de overheid (regering) besloten om ook in 2023 een energietoeslag te geven aan inwoners met een laag inkomen. Op dit moment is nog niet bekend wie de energietoeslag krijgt. Daarom kun je de energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. We hopen na de zomer 2023 meer te weten over deze voorwaarden.

Wil je weten hoe je zelf nog energie kunt besparen? Ga naar de pagina Energie besparen en betalen.

Kan ik de energietoeslag voor 2023 aanvragen?

Nee, dat is nog niet mogelijk. De overheid (regering) heeft wel besloten om ook in 2023 een energietoeslag te geven aan inwoners met een laag inkomen. Op dit moment is alleen nog niet bekend wie de energietoeslag krijgt. Daarom kun je de energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. We hopen na de zomer meer te weten over deze voorwaarden.

Vast 500 euro voor huishoudens met de energietoeslag 2022

Heeft u de energietoeslag 2022 gehad? Dan krijgt u van de gemeente vast 500 euro van de energietoeslag 2023. Daar hoeft u niets voor te doen. We maken het bedrag over naar het rekeningnummer dat bij ons bekend is. U krijgt rond 13 maart een brief met meer informatie. Het geld staat half maart op uw rekening. Lees meer in het nieuwsbericht op www.tilburg.nl.

 

Hoe vraag ik de energietoeslag 2022 aan?

De aanvraagtermijn is verstreken. Je kunt de energietoeslag voor 2022 niet meer aanvragen.

Wanneer hoor ik of ik de energietoeslag 2022 krijg?

Heb je in 2022 de energietoeslag aangevraagd? Dan zorgen wij dat je binnen 8 weken een antwoord krijgt. Soms hebben we nog extra informatie nodig. Dan nemen we contact met je op.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van de energietoeslag 2022?

Ga voor hulp bij de aanvraag zonder afspraak naar het spreekuur van de Formulierenhulp. Meer over de Formulierenhulp >

Kan ik bezwaar maken als mijn aanvraag voor de energietoeslag 2022 is afgewezen?

Heb je een afwijzing ontvangen en ben je het daar niet mee eens? Dan kun je binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Ik heb financiële hulp nodig omdat ik mijn energierekening niet kan betalen.

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bijvoorbeeld door een betaalafspraak te maken met het energiebedrijf of door contact op te nemen met Schuldhulpverlening. Meer over schuldhulpverlening.

Tijdelijk Noodfonds Energie (gesloten)

Hebt u alle mogelijke potjes voor de energierekening aangevraagd en kunt u de rekening nog steeds niet betalen? Dan is er nog het Tijdelijk Noodfonds Energie. Vanuit dit fonds betalen de Rijksoverheid en energieleveranciers voor 6 maanden een deel van de energierekening. Op 5 mei om 12:00 uur is het Noodfonds gesloten. U kunt geen aanvraag meer doen.