GA TERUG
Aan het werk met ondersteuning

Jobcoaching

Een jobcoach begeleidt jou als je gaat werken. Op afspraak komt de jobcoach naar jou en je werkgever toe om te kijken wat je nodig hebt om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Een jobcoach helpt je als je lang niet hebt gewerkt, of als je lichamelijke of psychische klachten hebt die het voor jou moeilijker maken om aan het werk te blijven.

1. Wat is het?

Een jobcoach begeleidt jou als je gaat werken. Op afspraak komt de jobcoach naar jou en je werkgever toe om te kijken wat je nodig hebt om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Een jobcoach is iets anders dan een werkcoach. De werkcoach begeleidt jou en je collega’s op de werkplek. Hij of zij weet alles van het werk wat jullie doen. Een jobcoach werkt niet op jouw werkplek.

2. Wat is het doel?

Dat je de hulp krijgt die nodig is voor je persoonlijke ontwikkeling op je werkplek.

3. Hoe lang duurt het?

Dit is bij iedereen anders. Samen met jou en je werkgever bespreken we of en hoeveel ondersteuning (nog) nodig is. Het doel is dat je na maximaal 3 jaar geen jobcoach meer nodig hebt.

4. Voor wie is het?

Een jobcoach helpt je als je lang niet hebt gewerkt, of als je lichamelijke of psychische klachten hebt die het voor jou moeilijker maken om aan het werk te blijven. Ook als je in het doelgroepregister staat, kun je je klantregisseur vragen of je ondersteuning kunt krijgen van een jobcoach.

5. Hoe ziet het contact eruit?

De jobcoach neemt contact met je op en helpt jou zo lang als dat nodig is. De gesprekken vinden meestal plaats op je werkplek.