GA TERUG
Aan het werk met ondersteuning

Werken met begeleiding

Wil je graag betaald aan het werk, maar lukt dat nog niet? Bijvoorbeeld omdat je begeleiding nodig hebt, nog nooit of al een tijdje niet meer hebt gewerkt? Dan kun je tijdelijk bij Kikmaat gaan werken.

1. Wat is het?

Wil je graag betaald aan het werk, maar lukt dat nog niet? Bijvoorbeeld omdat je begeleiding nodig hebt, nog nooit of al een tijdje niet meer hebt gewerkt? Dan kun je tijdelijk bij Kikmaat gaan werken. Je krijgt begeleiding in het werk en je kunt kiezen uit een baan als:

  • Schoonmaakmedewerker bij de Schoonmaak Coöperatie
  • Medewerker groenonderhoud bij Groen Xtra
  • Postbezorger bij Post & Vervoer
  • Chauffeur bij Post & Vervoer
  • Medewerker bij de fietsenstalling

Bezoek de website van Kikmaat >

2. Wat is het doel?

Met deze werkervaring vergroot je jouw kansen op een baan bij een andere werkgever.

3. Hoe lang duurt het?

Je werkt de eerste drie maanden in een proefplaatsing. Je houdt dus je uitkering. Tijdens de proefplaatsing kun je wennen aan het werk. Je krijgt begeleiding en we kijken of het werk bij jou en je mogelijkheden past. Gaat alles goed? Dan krijg je een (tijdelijk) dienstverband met arbeidsovereenkomst en salaris. Ondertussen zoekt de werkmakelaar naar passend werk voor jou bij een andere werkgever.

4. Voor wie is het?

Je hebt meer dan twee jaar niet gewerkt of je staat geregistreerd in het doelgroepregister van het UWV. Je hebt dan een doelgroep indicatie. Je kunt ook op deze plek terecht als je nog geen doelgroep indicatie hebt, maar wanneer je deze waarschijnlijk wel kunt krijgen.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je hebt contact met de werkmakelaar. Deze ondersteunt je bij het vinden en behouden van een baan die bij jou en je mogelijkheden past. De werkmakelaar kan je aanmelden bij Kikmaat. Daarna heb je een sollicitatiegesprek. Als je voldoet en jullie zien het allebei zitten dat je aan de slag gaat, dan spreek je af wanneer dat is. Je werkt het aantal uren dat op je contract staat. Dit is maximaal 32 uur per week. Je krijgt begeleiding op de werkplek en je houdt ook contact met de werkmakelaar.