GA TERUG
Aan het werk met ondersteuning

Werkervaring opdoen

Je wilt graag betaald aan het werk, maar je hebt nog wat tijd nodig om te wennen. Bijvoorbeeld aan het werkritme, of het combineren van je privéleven met werk. De ontwikkelplek helpt jou om je voor te bereiden op een betaalde baan. Via een ontwikkelplek doe je werkervaring op bij een werkgever. Je behoudt ondertussen je uitkering. Je krijgt begeleiding op de werkvloer en als het nodig is, zetten we een coach in.

1. Wat is het?

Via een ontwikkelplek doe je werkervaring op bij een werkgever. Je behoudt ondertussen je uitkering. Je krijgt begeleiding op de werkvloer en als het nodig is, zetten we een coach in. We bespreken vooraf  de (leer)doelen, waar je aan werkt op de ontwikkelplek.

2. Wat is het doel?

Je went aan een werkritme en je leert/verbetert je werknemersvaardigheden. Bijvoorbeeld: samenwerken, op tijd komen en werkinstructies goed uitvoeren. Na een ontwikkelplek kun je een volgende stap maken naar betaald werk

3. Hoe lang duurt het?

Je werkt 3 maanden aan je persoonlijke leerdoelen. Heb je nog wat meer tijd nodig? Dan kunnen we de ontwikkelplek met 3 maanden verlengen.

4. Voor wie is het?

Je wilt graag betaald aan het werk, maar je hebt nog wat tijd nodig om te wennen. Bijvoorbeeld aan het werkritme, of het combineren van je privéleven met werk. De ontwikkelplek helpt jou om je voor te bereiden op een betaalde baan.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je hebt contact met je klantregisseur. Je klantregisseur meldt je aan voor een ontwikkelplek. Voordat je start op een ontwikkelplek, heb je contact met een werkmakelaar die je kan koppelen aan de ontwikkelplek. Op de plek zelf heb je contact met de werkgever en met je begeleider op de werkplek.