GA TERUG
Aan het werk met ondersteuning

Werken met begeleiding

Wil je graag betaald aan het werk, maar lukt dat nog niet? Bijvoorbeeld omdat je begeleiding nodig hebt, nog nooit of al een tijdje niet meer hebt gewerkt? Dan kun je tijdelijk bij Kikmaat gaan werken.

1. Wat is het?

Wil je graag betaald aan het werk, maar lukt dat nog niet? Bijvoorbeeld omdat je begeleiding nodig hebt, nog nooit of al een tijdje niet meer hebt gewerkt? Dan kun je tijdelijk bij Kikmaat gaan werken via een ontwikkelbaan. Je doet werkervaring op waarbij je ontwikkeling voorop staat. Je gaat aan de slag op verschillende werkplekken die aansluiten bij jouw ontwikkeling. De tijdelijke ontwikkelbaan is een opstap naar een baan bij een andere werkgever. De duur van de ontwikkelbaan is afhankelijk van je ontwikkeling maar nooit langer dan 3 jaar. Als je klaar bent voor de volgende stap word je geholpen met solliciteren.

2. Wat is het doel?

Met deze werkervaring vergroot je jouw kansen op een baan bij een andere werkgever.

3. Hoe lang duurt het?

Je werkt de eerste twee maanden in een proefplaatsing. Je houdt dus je uitkering. Tijdens de proefplaatsing kun je wennen aan het werk. Je krijgt begeleiding en we kijken of het werk bij jou en je mogelijkheden past. Gaat alles goed? Dan krijg je een (tijdelijk) dienstverband met arbeidsovereenkomst en salaris. Ondertussen zoekt de werkmakelaar naar passend werk voor jou bij een andere werkgever.

4. Voor wie is het?

Je hebt lange tijd niet gewerkt of je staat geregistreerd in het doelgroepregister van het UWV. Je hebt dan een doelgroep indicatie. Je kunt ook op deze plek terecht als je nog geen doelgroep indicatie hebt, maar wanneer je deze waarschijnlijk wel kunt krijgen. Door de doelgroepregistratie heb je recht op begeleiding bij je toekomstige werkgever(s).

5. Hoe ziet het contact eruit?

Je hebt contact met je klantregisseur. Deze kan je aanmelden voor een tijdelijke ontwikkelbaan. Daarna heb je een plaatsingsgesprek bij KikMaat. Als jullie het allebei zien zitten, dat je aan de slag gaat en op welke (tijdelijke) werkplek, spreek je af wanneer je kunt starten. Je krijgt begeleiding op de werkplek en je houdt ook contact met de werkmakelaar als je klaar bent voor een nieuwe baan bij een andere werkgever.