GA TERUG
Aan het werk met ondersteuning

Loonwaarde vaststellen tijdens je werk

Lukt het je niet om werk te vinden. omdat je moeite hebt met bijvoorbeeld werktempo, concentratie of andere belemmeringen om je werk goed te kunnen doen? En ben je door het UWV afgewezen voor een indicatie voor het doelgroepregister? Dan kan de praktijkroute je helpen om je kansen op betaald werk te vergroten.

1. Wat is het?

Lukt het je niet om werk te vinden, omdat je moeite hebt met bijvoorbeeld werktempo, concentratie of andere belemmeringen om je werk goed te kunnen doen? En ben je door het UWV afgewezen voor een indicatie voor het doelgroepregister?

Dan kan de praktijkroute je helpen om je kansen op betaald werk te vergroten. Je gaat tijdens een proefperiode werken bij een werkgever. Op je werkplek komt een arbeidsdeskundige een loonwaarde-onderzoek doen. Hij of zij bekijkt of je het minimumloon kunt verdienen.  Lukt dat niet? Dan kom je in het doelgroepregister van de Banenafspraak.  Deze proefperiode (met het onderzoek en de uitkomst daarvan) noemen we de Praktijkroute.

 

2. Wat is het doel?

Als je in het doelgroepregister staat, vergroot dat jouw kansen op betaald werk. Daarnaast krijg je coaching als dat nodig is en je werkgever krijgt financiële hulp. Bijvoorbeeld een vergoeding voor het werk wat je niet kunt doen.

3. Hoe lang duurt het?

De proefperiode duurt 3 maanden. Na 10 weken krijg je de loonwaardemeting. Daarna krijg je te horen of je de indicatie voor doelgroepregister krijgt.

4. Voor wie is het?

Voor iedereen die moeilijk of zelfs helemaal niet aan het werk komt. Vaak zijn er ook beperkingen. Wil je graag jouw kansen op werk vergroten? En denk je dat de praktijkroute jou daarbij kan helpen? Informeer dan naar de mogelijkheden bij je klantregisseur.

5. Hoe ziet het contact eruit?

Een werkmakelaar helpt je bij het vinden en behouden van een baan die bij je past. Verder komt er een arbeidsdeskundige op je werkplek langs voor een loonwaarde-onderzoek.