GA TERUG
Ik heb een uitkering

Documenten, machtigingen en doorbetalingen

Op deze pagina vind je alle informatie over:

  • de jaaropgave (en hoe je deze opnieuw kunt aanvragen)
  • de uitkeringsspecificatie
  • hoe je iemand kunt machtigen om namens jou alles te regelen

Ik heb een jaaropgave nodig, hoe regel ik dat?

De jaaropgave van het afgelopen jaar wordt altijd in februari per post naar je verzonden. In principe versturen wij deze eenmalig. Bewaar hem dus goed. Ben je de jaaropgave kwijt? Dan kun je deze digitaal aanvragen:

Aanvragen jaaropgave >

Je kunt ook bellen naar  013-542 8979 en vragen naar je rechtmatigheidsconsulent. De consulent kan de jaaropgave namens jou opvragen en nog een keer naar je sturen.

Ik heb een uitkeringsspecificatie nodig, hoe regel ik dat?

De uitkeringsspecificatie wordt elke maand naar je thuis gestuurd. In principe versturen we de specificaties eenmalig. Bewaar ze dus goed. Mocht je toch een specificatie kwijt zijn en je hebt hem echt nodig bel dan 013-542 8979 en vraag naar je rechtmatigheidsconsulent. Deze zal de specificatie dan nog een keer naar je verzenden.

Hoe kan ik iemand machtigen?

Soms kun je niet alles zelf regelen en vraag je hulp van bijvoorbeeld een begeleider of familielid. Als je begeleider met ons contact opneemt met vragen over jóuw uitkering, dan moet je er altijd bij aanwezig zijn. Zonder jou mogen we namelijk niet zomaar informatie over jouw uitkering delen met iemand anders. Ben je echt niet in staat om aanwezig te zijn? Dan kun je diegene éénmalig machtigen om een keer namens jou contact op te nemen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je rechtmatigheidsconsulent.

Kunnen jullie mijn huur en andere vasten lasten ook inhouden op mijn uitkering?

In principe doen we dat niet. Je moet zelf zorgen dat je je vaste lasten betaald. Je kunt bijvoorbeeld automatische incasso’s afspreken met de instanties. Dan hoef je het niet zelf over te maken, maar schrijven zij het automatisch af. Lukt het je echt niet om te zorgen dat je genoeg geld hebt op je rekening?  Meld je dan bij Schuldhulpverlening. Als Schuldhulpverlening bij ons een verzoek doet, kunnen we namelijk wél de vaste lasten doorbetalen vanuit de uitkering. Je moet er dan wel zelf voor zorgen, dat als de hoogte van de vaste lasten verandert je dit op tijd aan ons doorgeeft.